Новини
Окръжен съд Варна

Върховният касационен съд е оставил без разглеждане искането на осъдения за убийство Виктор Панайотов за възобновяване на наказателното производство срещу него и за отмяна на постановеното решение.

Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна за предаването на турския гражданин Нихат О. на властите в Турция за изтърпяване на влязла в сила присъда от 7 години и 6м. „лишаване от свобода“ за съучастие в организираната престъпна група за трафик на 10 кг. и 500 гр. хероин. Той е бил обявен за международно издирване с червена бюлетина от Интерпол-Анкара.

Петнадесет стажант-юристи избраха Окръжен съд – Варна, за да започнат задължителния си стаж. На официална церемония те подписаха актове си по встъпване, като председателят на съда, съдия Марин Маринов лично им връчи стажантските книжки.

Съдебните кандидати са първите, чийто стаж ще премине по променените правила с Наредба 1 от 2019г. за придобиване на юридическа правоспособност, влязла в сила от януари тази година. С тях на стажантите се дава възможност сами да изберат наставниците си, но в случай че се затрудняват се запазва възможността, това отново да бъде направено от председателя на окръжния съд.

Варненският окръжен съд ще разглежда по общия ред делото срещу 30-годишия Емил Д., обвинен че в условията на опасен рецидив направил опит да отнеме мобилен телефон от 16-годишно момче, като употребил за това сила, като деянието останало недовършено по независещи от него обстоятелства.

Официалното встъпването на стажант-юристите в Окръжен съд - Варна ще се състои на 10.02.2020 г. (понеделник) от 11:00ч. в съдебна зала 105, Търговско отделение.

Варненският окръжен съд даде ход на съдебното следствие срещу 58-годишният Атанас Г., обвинен в убийство на жената, с която живеел на семейни начала. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

В разпоредителното заседание подсъдимият поиска делото да бъде гледано по общия ред, като поиска да бъдат разпитани всички свидетели и вещи лица от досъдебното производство.

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 27-годишния Асен Сашев, с което той се признава за виновен, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

Асен Сашев е от Варна, без образование, не работи, неженен, с чисто съдебно минало. Има наложено административно наказание за шофиране без книжка.