Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Тя бе единственият кандидат събрал повече от половината действителни гласове

Maria TerziyskaЗаместник-председателят на Окръжен съд - Варна съдия Мария Терзийска бе избрана за член на Висшия съдебен съвет (ВСС) от професионалната квота на съдиите. През двата изборни дни на 25 и 26 юни, тя получи най- голяма подкрепа от колегите си. През първия ден за нея гласуваха 699 съдии, а през втория - 721 души. Мария Терзийска бе единственият кандидат, който в неделя събра повече от половината действителни гласове.

Варненският Окръжен съд определи временно задържане под стража за срок до 40 дни спрямо 46-годишния руски гражданин Алексей А. По искане на съдебните власти в родината му, той е обявен за международно издирване чрез Интерпол-Москва, с намерение за екстрадиция. Заповедта за ареста му е издадена на 27.04.2022 г. от Кузминския областен съд на руската столица, по повод водено разследване срещу него за данъчно престъпление.

 

 

Десетокласници от Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ участваха във възстановка на наказателен съдебен процес, организиран от Окръжен съд – Варна по Образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Официалното встъпване на стажант-юристите в Окръжен съд - Варна ще се състои на 16.06.2022 г. (четвъртък) от 11:00ч. в кабинета на председателя, ет. 2 при стриктно спазване на правилата за достъп до Съдебната палата, съобразно заповед № РД-146 от 29.04.2022 г.

За втори път Окръжен съд – Варна призна за виновни холандските поданици Робърт П. и Курт М. в извършването на контрабанда на прекурсори за производство на наркотици в особено големи размери.

Стажант – юристите, завършили 6 м. стаж или допълнителния двумесечен, желаещи да се явят на извънреден изпит за правоспособност могат да подадат документи при административния секретар на Окръжен съд – Варна, ет. 4, стая 408, до 15.06.2022 г.

Четирима възпитаници от специалност „Право" на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър", трима от Русенския университет „Ангел Кънчев“ и един от юридическия факултет на Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методи избраха Окръжен съд – Варна, за да преминат задължителния си професионален стаж. За тях, това е последната обучителна стъпка, преди да положат изпит и да придобият юридическа правоспособност.