Новини
Окръжен съд Варна

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и 22-годишната Надежда Т., която се призна за виновна, че е извършила кражба и е ползвала чужд плажен инструмент, без съгласието на титуляра.

Варненският окръжен съд допусна екстрадицията на 36-годишния Христо Сл., който е издирван в Марсилия. Там е разследван за участие в организирана престъпна група и извършване на 6 деяния. Европейската заповед за арест (EЗА) е издадена на 25.03.2021г.

Две години и 6 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на изтърпяване е наказанието за 24-годишния Веселин Сандов. Той се призна за виновен в извършване на грабеж при условията на опасен рецидив, като подписа споразумение с прокуратурата и го внесе в съда за одобрение.

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и Йордан Русев от Варна. С него 33-годишният мъж се призна за виновен, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

Варненският окръжен съд определи най- тежката мярка за неотклонение на 46-годишният Алин Й., който е привлечен към наказателна отговорност за причиняване на смърт по непредпазливост на трима души при управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Симона Донева и Александър Цветков встъпиха в длъжност като младши съдии във Варненския окръжен съд. Двамата спечелиха конкурс, след което преминаха 9-месечно обучение в Националния институт на правосъдието в София.

Официалното встъпването на стажант-юристите в Окръжен съд - Варна ще се състои на 03.09.2021 г. (петък) от 11:00ч. в кабинета на председателя, ет. 2 при стриктно спазване на правилата за достъп до Съдебната палата, съобразно Заповед № 150/04.06.2021 г.