Новини
Окръжен съд Варна

Варненският окръжен съд не одобри споразумение, постигнато от Окръжна прокуратура- Варна и 38-годишния Александър С., с което той се признаваше за виновен в това, че без да има разрешително държал с цел разпространение, високорискови наркотични вещества - марихуана.

На 17.07.2019г. във Варна, в Александър били открити общо 2 714,12 гр. марихуана с различно съдържание на активно действащия компонент тетрахидроканабинол на обща стойност 16 284,72 лева.

Тази година се навършват 4 години от създаването на Центъра, който предоставя услугата безплатно за страни с висящи съдебни дела

На 11.11.2019г. започна новия мандат на 16 обучени медиатори, които ще помагат на страни с неприключили съдебни дела да разрешават доброволно спорове си. Мандатът е тригодишен, като кандидатите са приели принципите на работа на Центъра по медиация към съдебния район на Окръжен съд - Варна – да работят безвъзмездно и доброволно. Те ще са в помощ на страните, които имат заведени граждански, частни-наказателни и търговски дела в районните съдилища във Варна, Девня и Провадия или във Варненския окръжен съд. Процедурата по медиация за съдебни спорове е безплатна.

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 20-годишния Николай Колев, с което той се признава за виновен в това, че без да има разрешително държал с цел разпространение, високорискови наркотични вещества, както и че е отглеждал растения от рода на индийски коноп.

Десет млади юристи, завършили специалност "Право" в различни университети избраха Окръжен съд – Варна, за да преминат задължителния си стаж и подписаха актове по встъпване.

На официална церемония всеки от тях беше приветстван от председателят на Варненския окръжен съд Марин Маринов, който им връчи стажантските книжки.

Пожеланието ми към Вас е да използвате времето, за да видите как изглежда и работи съдебната система отвътре, за да имате лично мнение. Присъствайте на съдебни заседания по различни производства, за да можете след завършването си по-лесно за изберете посоката, в която искате да поемете и да се развивате“, посъветва стажантите Марин Маринов.

Варненският окръжен съд измени в „домашен арест“ мярката за неотклонение спрямо 46-годишния Григор К., обвинен в поръчителство на умишленото убийството на варненски диджей, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

Пресслужбата на Окръжен съд – Варна припомня, че искането за промяна на мярка за неотклонение се разглежда близо 2 месеца и половина след първоначалния арест, определен спрямо Григор К. на 13.08.2019г.

Окръжен съд – Варна определели принудително настаняване за изследване в Специализираната психиатрична болница-гр.Ловеч за срок от 30 дни спрямо 41-годишния Борислав И., който е обвинен, че на 23.10.2019г. е направил опит умишлено да умъртви сина си.

Според обвинението, деянието спрямо 7-годишното момченце е останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини.

Официалното встъпването на стажант-юристите в Окръжен съд - Варна ще се състои на 06.11.2019г. (сряда) от 11:00ч. в съдебна зала 103, Гражданско отделение.