Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Окръжен съд – Варна определели мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 35-годишния Красимир П. Той е обвинен в убийството на свой познат от с. Попович, обл. Бяла, извършено с особена жестокост.

За това престъпление в Наказателния кодекс е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Според обвинението, на 22 март тази година Красимир П. и 39-годишният му познат се намирали в питейно заведение в селото. Помежду им избухнал скандал, който прераснал в сбиване. Обвиняемият нанесъл с бар-стол множество удари на другия мъж. Изготвената аутопсия установила, че причинените множество травматични увреждания са довели до смъртта му. Прокуратурата посочва, че след извършване на престъплението, Красимир напуснал мястото и изгорил дрехите, които носил. Пред разследващите органи обяснил, че починалият първи го е нападнал.

Защитата на Красимир П. поиска по-лека мярка за неотклонение, като изтъкна доброто процесуално поведение на обвиняемият. Той е признал за извършеното, но е действал в състояние на силно раздразнение, което било предизвикано от пострадалия с насилие. Освен това имал постоянен адрес, чисто съдебно минало и семейство, за което е необходимо да полага грижи.

Варненският окръжен съд, като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, прие че съществува обосновано подозрение, Стоян Д. да е съпричастен към престъплението, в което е обвинен. Предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание за него, съдебният състав счете за реална опасността лицето да се укрие или да извърши престъпление и му определи най- тежката мярка за неотклонение. „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Варна подлежи на обжалване.