Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

27 ученици от ХI “в“ клас на Варненската търговска гимназия „Георги Ст. Раковски“, специалност „Бизнес администрация“ получиха днес сертификати за успешно преминала производствена практика в Окръжен и Районен съд – Варна. Те им бяха връчени от председателя на институцията съдия Марин Маринов и съдебния администратор Мирослава Славчева. Всеки от тях получи екземпляр от действащата Конституция на България и информационни материали за съдебната система. На церемонията присъстваха директорът на Варненската търговска гимназия Жечка Георгиева и класният ръководител Кристина Жейнова, които благодариха за партньорството на Окръжен съд - Варна.

Единайсетокласниците от специалност „Бизнес администрация“ преминаха практиката в периода 02.12.2019г. до 30.06.2020г., като част от нея, заради ситуацията с Covid-19 се наложи да бъде дистанционно. Всички те положиха финален изпит с въпроси показващи знанията им за съдебната система и ролята на администрацията. Учениците се справиха отлично, като две от възпитаничките Петя Иванова и Дуйгу Хасан постигнаха максималния резултат от 100% верни отговори.

Съдебният администратор на Варненския окръжен съд Мирослава Славчева, която е и възпитаник на гимназията, посочи че е впечатлена от качеството и все по-интензивната практическа насоченост на обучението във ВТГ „Георги Ст. Раковски“. Заедно със съдия Маринов изразиха готовност и занапред да продължат съвместните инициативи, които да бъдат от полза на учениците в натрупването на знания и умения.

VOS VTG 13 10 2020