Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Трима юристи, завършили специалност „Право“ във Варненския свободен университет избраха Окръжен съд – Варна, където да преминат задължителния си стаж. Те бяха приветствани с добре дошли лично от председателя на съда – съдия Марин Маринов и административния секретар Красимир Чернев.

„Желая Ви успех! Образованието е само отправна точка. Развитието Ви зависи от мотивацията Ви. Ще Ви подкрепяме да се учите. Но не можем да Ви дадем повече от това, което искате да вземете. Имате възможност да се запознаете с дела, как се води протокол от съдебно заседание, как се пише съдебно решение, къде е мястото на всеки в съдебната зала. Правото е изкуството на справедливото и доброто и нашата мисия е да помагаме на хората, като потушаваме неразбирателствата и подобряваме живота им“ сподели с новопостъпилите съдия Маринов.

Той обясни на стажантите, че следващите 2 месеца им предстои да се запознаят най- общо с дейността и функциите на съд, прокуратура, следствие, адвокатура и нотариат. След това завършилите юристи имат 4 месеца специализиран стаж. „Важно е през първите два месеца да се ориентирате къде бихте искали да задълбочите знанията си и да решите къде да продължите да работите“, посъветва юристите съдия Марин Маринов.

От началото на годината в Окръжен съд – Варна са встъпили общо 41 стажант-юристи.

 

VOS Stajanti