Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 18-годишния Марин Р., с което той се признава за виновен за използване на платежен инструмент без съгласието на титуляря.

Престъплението е извършено за периода от 19.11.2019г. до 20.12.2019 г. в Девня. От незаключен автомобил Марин в съучастие с непълнолетен, като съизвършител, който разбирал свойството и значението на извършено, отнели чужди движими вещи на обща стойност 85 лева. Сред откраднатите вещи била и дебитна карта, която на четири пъти използвали за плащания на обща стойност 77,62 лева.

Марин е от Девня, с начално образование, неработи, осъждан.

Варненският окръжен съд, след като се запозна с изготвеното споразумение, намери, че същото не противоречи на закона и морала и го одобри.

По този начин беше прекратено наказателното производство срещу 18-годишния младеж, който прие да изтърпи наказание за извършената кражба „пробация“ – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 10 месеца с периодичност 3 пъти седмично и „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 10 месеца.

За използването на чуждата банкова карта наказанието на Марин Р. е „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, което да бъде изтърпяно при общ режим. За престъпленията той прие да му бъде определено общо наказание – 6 месеца затвор.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.