Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Окръжен съд – Варна одобри споразумение постигнато между прокуратурата и подсъдимата

Варненският окръжен съд проведе разпоредително заседание по дело за използване на чужда дебитна карта без съгласието на титуляра. Делото беше разгледано незабавно след изявление на страните за постигнато споразумение между Окръжна прокуратура – Варна и подсъдимата Татяна Цекова. На 48-годишната медицинска сестра беше наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца, чието изпълнение бе отложено с изпитателен срок от 3 години.

Татяна Цекова се призна за виновна в това, че в периода 11.01.-13.01. 2018 г. в условията на продължаващо престъпление теглила пари от дебитната карта на починал пациент. На 9 януари 64-годишният пациент бил приет в отделение по „Нефрология“ на варненска болница, където работила и подсъдимата. Въпреки проведеното лечение болният починал. Минути след смъртта му медицинската сестра взела от личните вещи на мъжа дебитната му карта заедно с лист, на който бил записан ПИН-кодът. От банкомат успяла за изтегли на два пъти общо 300лв. Задържала банковата карта и на 13 януари извършила още една трансакция за 80 лева, след което изхвърлила картата и листчето с кода.

Татяна Цекова е с висше образование, омъжена, работи, с чисто съдебно минало. В хода на разследването е изразила съжаление за стореното и е възстановила имуществените вреди от престъплението в размер на 380 лева на двамата наследници на починалия мъж.

Подсъдимата следва да плати и направените по делото разноски в размер на 158,29 лева

Окръжен съд – Варна намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и на морала, а предложеното от държавното обвинение наказание съответства на вида и характера на осъщественото деяние, поради което следва да бъде одобрено.

Споразумението има последиците на влязла в сила присъда.