Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд призна финансова санкция, наложена на 46-годишния Левент К. в размер на 150 евро от Районен съд Лудвихсбург, Германия.

Делото беше гледано в Окръжния съд след изпратено от германската страна удостоверение за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз.

Решението на германските власти е от 19.09.2019 г. и е влязло в сила на 22.10.2019г. Финансовата санкция е наложена за това, че в периода 27.05.2019 г. – 23.07.2019 г. Левент К. е сложил на своя автомобил чужд регистрационен номер, като се е опитал да симулира, че е официално регистриран. За нарушението му е наложена глоба в размер на 150 евро, както и сумата от 73,50 евро - разноски по проведеното съдебно-административно производство, или общо 223,50 евро, с левова равностойност – 437,13 лева.

Делото беше гледано в отсъствието на Левент К., който е напуснал България през юни тази година. Той е роден в с. Вълчи дол, като последният му известен адрес е бил в Белослав.

Съдебният състав на Окръжен съд – Варна прецени, че следва да признае изпълнението на наложената финансова санкция, тъй като не е налице нито едно от основанията, при които може да се откаже на германските власти.

Постановеното решение подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.