Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между държавното обвинение и 27-годишната Иванка Йорданова, с което тя се признава за виновна за извършване на кражба и използване на платежен инструмент без съгласието на титуляря.

На 18.02.2020 г. във Варна тя отнела чуждо портмоне и сумата от 784,21 лева всичко на обща стойност 811,96 лв. от жена, без нейното съгласие. В условията на продължавано престъпление Иванка използвала намерената в портмонето дебитна карта, за да заплати стоки на стойност 35,29 лв.

Иванка Йорданова е родена в Силистра, живее във Варна, с висше образование, работи като подавач-консултант, неомъжена, неосъждана.

Варненският окръжен съд, след като се запозна с изготвеното споразумение, намери, че същото не противоречи на закона и морала и го одобри.

Съдът се увери, че подсъдимата е възстановила причинените от деянията имуществени вреди на пострадалата.

По този начин беше прекратено наказателното производство срещу 27-годишната жена, която прие да изтърпи най- тежкото от наложените й наказания, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 10 месеца , изтърпяването на което се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Подсъдимата Иванка Йорданова прие да заплати направените по делото разноски в размер на 99,63 лева в полза на Държавата, по сметка на ОД-МВР-Варна.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.