Новини
Окръжен съд Варна

Варненският окръжен съд призна за виновен 28-годишният Мирослав Б. , за това, че 15.06.2020 г. на пътен възел „Летище"- Варна дал подкуп – сумата от 30 лева на двама полицейски служители.

Мирослав Б. е роден във Видин, живущ в с. Любен Каравелово, общ. Аксаково, с основно образование, неженен, не работи с чисто съдебно минало.

Около 1.00 часа на 15.06.2020 г. той се уговорил със свой приятел да отидат до казино в централната час на Варна. Към 2.15 ч. полицейски патрул го спрял за проверка. Подсъдимият не представил документите, които били поискани - свидетелството му за правоспособност за управление на МПС, контролния талон към него, документите за заплатен задължителна застраховка „Гражданска отговорност" и за преминат технически преглед на автомобила, който управлявал. В хода на проверката било установено, че Мирослав Б. бил с отнета шофьорска книжка от 06.03.2020 г. и 100лв. неплатени глоби, а чуждият автомобил който управлявал нямал сключена застраховка „Гражданска отговорност" и не бил минал технически преглед.

Когато един от полицаите започнал да съставя акта за нарушение, подсъдимият чул че следва сваляне на регистрационните номера. През едно от свалените странични стъкла Мирослав Б. подхвърлил върху таблото на служебния автомобила лист хартия казвайки на полицейските служители: „Ето ви тези 30 лева, за да се почерпите и да ме пуснете".

Пред съда 28-годишният мъж призна вината си.

За извършеното престъпление тричленният съдебен състав наложи на Мирослав Б. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години, както и наказанието глоба в размер на 500 лева

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд - Варна.