Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд призна за виновен Илко М., за това че на 10.01.2020г. извършил грабеж, представляващ опасен рецидив.

Илко извършил престъплението в кв. „Вл. Варненчик“ в близост до Първо основно училище „Княз Борис I“. Със сила той отнел от жена дамската й чанта, в която имало дебитни карти, гривни, диоптрични очила, монети, мобилен телефон със зарядно и други вещи, всичко на стойност 781,84 лева.

Делото приключи в един ден, след като пред съда подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и отказаха да се събират други доказателства в съдебната фаза. Варненският окръжен съд уважи искането на защита му за провеждане на съкратено съдебно следствие. В този случай, според НПКНаказателнопроцесуален кодекс, при постановяване на осъдителна присъда, съдът задължително намалява наказанието „лишаване от свобода“, което е наложил с 1/3.

23-годишният Илко М. е роден във Варна неженен, осъждан, не работи, неграмотен.

Наказанието, което Варненският окръжен съд определи на подсъдимия Илко М. е „лишаване от свобода“ в размер на 9 години, като след редукцията той трябва да изтърпи 6 години затвор при първоначален „строг“ режим.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок.