Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между държавното обвинение и 18-годишния Марин Н., с което той се признава за виновен за извършване на кражба и използване на платежен инструмент без съгласието на титуляря.

На 16 ноември 2019 година, около 3 часа след полунощ на крайбрежната алея в близост до „топлата вода“ във Варна Марин забелязал паркиран автомобил с леко отворен прозорец, в който на задната седалка спели момче и момиче. Виждайки лесно достъпните им вещи, 18-годишното момче решило да извърши кражба. Той взел мобилен телефон и портфейл, в който намерил дебитна карта, като общата стойност на отнетите вещи е 439,10лв. В следващите два дни в условията на продължавано престъпление, на различни терминали и ATM устройства, използвал откраднатата дебитна карта, като общата сума на успешните транзакции е 56,85 лв.

Марин Н. е роден във Варна, живущ в Девня, български гражданин от ромски произход, с основно образование, неженен, не работи. Има три влезли в сила присъди, като престъпленията за които е бил осъден са извършени от него като непълнолетен – кражби и грабежи.

Варненският окръжен съд, след като се запозна с изготвеното споразумение, намери, че същото не противоречи на закона и морала и го одобри.

Съдът се увери, че подсъдимият е възстановил причинените имуществени вреди на пострадалите в резултат на деянието в размер на 495.95 лв.

По този начин беше прекратено наказателното производство срещу 18-годишния мъж, който прие да изтърпи най- тежкото от наложените му наказания, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 2 месеца при първоначален общ режим.

Подсъдимият Марин Н. прие да заплати направените по делото разноски в размер на 291,91 лв. в полза на Държавата, по сметка на ОД-МВР-Варна.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.