Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 31-годишният Севдалин Атанасов, с което той се признава за виновен, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

На 14.10.2019г. в гр. Долни чифлик, област Варна, в Севдалин органите на реда открили канабис(марихуана) и метамфетамин на обща стойност 19,03 лв.

Севдалин Атанасов е роден във Варна, но живее в град Долни чифлик, български гражданин, без образование, неженен, неосъждан, не работи.

Пред съда той заяви, че е съгласен с условията на споразумението, което е подписал доброволно и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Варненският окръжен съд, одобри споразумението, след като прецени, че същото не противоречи на закона и морала.

За извършеното престъпление, 31-годишният мъж прие да изтърпи наказание, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, изпълнението на което, да бъде отложено с изпитателен срок от 4 години и наказание „глоба“ в размер на 5 000 лева.

В тежест на подсъдимия са и направените по наказателното производство разходи в размер на 1029 лева. Предметът на престъплението – наркотиците, две везни и гриндер, ще бъдат унищожени.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.