Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато от Окръжна прокуратура- Варна и 36-годишния Стефан Ганев, с което той се признава за виновен в това, че без да има разрешително държал с цел разпространение, високорискови наркотични вещества.

На 19.11.2019 г. във Варна и в с. Осеново обл. Варна Стефан Ганев държал марихуана с общо нетно тегло 2 321.93 гр на обща стойност 13 931.58 лв.

Обвиняемия е роден в Провадия, но живее във Варна, български гражданин, със средно образование, работи, неосъждан.

Споразумението се внася за втори път, след като на 8 април т.г. Варненският окръжен съд го върна с мотива, че противоречи на закона и морала, предвид голямото количество, вида и стойността на наркотичните вещества. Мотивите на съда бяха, че предложеното наказание от 1 година и 10 месеца затвор, което да бъде отложено с изпитателен срок от 3 години, без налагане на глоба е изключително занижено.

Второто внесено в съда споразумение беше одобрено, като Ганев прие да изтърпи наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години с изпитателен срок от 3 години, както и наказание глоба в размер на 5 000лв.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.