Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 37-годишният Алдин Демиров, с което той се признава за виновен, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение наркотични вещества.

Престъплението, за което е осъден Алдин Демиров, е извършено в условията на опасен рецидив. На 2 декември 2019 г. у него са били намерени и иззети близо 80 г метамфетамин, почти 100 грама марихуана и малко количество амфетаминопроизводни. На същата дата Алдин успял да разпространи марихуана и метамфетамин на лице от село Дъбравино.

37-годишният мъж е от Варна, с основно образование, неженен, безработен, осъждан.

Варненски окръжен съд намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство срещу мъжа от Варна прекратено. Демиров прие да изтърпи наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години при първоначално строг режим. Наложено му беше и кумулативно предвиденото наказание „глоба“ в размер на 10 000 лв.

Алдин Демиров следва да заплати направените разноски по делото в размер 462,14 лева в полза на Държавата, по сметка на ОД на МВР – Варна.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.