Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и Жак Карабашаков и Станислав Панов, които се признаха за виновни, че без надлежно разрешително са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

На 12.07.2017г. във Варна Карабашаков, като извършител, в съучастие със Панов, държали марихуана и метамфетамини, всичко на обща стойност 87,02 лева.

Съдът намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство срещу двамата прекратено.

Деянието е извършено умишлено, като подсъдимите са осъзнавали общественоопасния му характер, предвиждали са и са искали настъпването на последиците от престъплението.

25-годишният Жак Карабашаков е със средно образование, неженен, с чисто съдебно минало.

24-годишният Станислав Панов е със средно образование, неженен, осъждан.

За извършеното престъпление Жак Карабашаков прие да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, чието изтърпяване на бъде отложено за срок от 3 години. Наказанието на Станислав Панов е 2 години „лишаване от свобода“, което да изтърпи при първоначален „строг режим“.

И на двамата не беше наложено по-лекото наказание „глоба", което НК предвижда наред с наказанието лишаване от свобода.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.