Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Близо 3 месеца след първоначалния арест, състав на Варненския окръжен съд отказа да измени в по-лека мярката за неотклонение на Константин Б., разследван за убийството на варненски диджей.

Пресслужбата на Окръжен съд – Варна припомня, че 50-годишният Константин е в ареста от 19.07.2019 г., след като беше обвинен като физически извършител на убийството на Тодор Тодоров, заедно с още един мъж, сочен като подбудител.

46-годишният варненски диджей Teddy, беше открит мъртъв край блока му на варненския булевард „Осми приморски полк“ в късните вечерни часове на 26 февруари 2015 г. По тялото му имаше няколко прободни рани. До лятото на тази година убийството беше неразкрито.

Варненският окръжен съд намери, че към момента не са настъпили обстоятелства, които да налагат промяна на вече взетата мярка за неотклонение. Все още е налице обосновано подозрение за съпричастност на Константин Б., към деянието, за което е привлечен като обвиняем. Предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание за него - „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна., както и високата степен на обществена опасност, съдебният състав счете, че остава реална опасността лицето да се укрие. От показанията на негови приближени е видно, че той се е хвалел с многобройни деяния, идентични с настоящото. Отделно от това, данните за подготовката, начина на извършване и оттеглянето на обвиняемия от местопрестъплението говорят за наличие на стройна изградена система. Поради това и съдът намери, че е налична реална опасност той да извърши престъпление.

С оглед изложените обстоятелства, съдът остави без уважение искането на Константин Б. за промяна на мярката за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека.

Определението на Окръжен съд – Варна подлежи на въззива проверка в 3-дневен срок.