Новини
Окръжен съд Варна

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 20-годишния Пламен Христов, който се призна за виновен за държане и разпространение на високорисково наркотично вещество – хероин.

На 31.05.2018г. във Варна, с Пламен Христов се свързала наркозависима полска гражданка, която всяко лято от около 4 години прекарвала в морския град. Тя поискала да закупи наркотично вещество- хероин за сумата от 80 лв., т.е. 8 пакетчета. Двамата се уговорили сделката да се извърши до читалището в кв. „Аспарухово". Същия ден полицейски служители при Четвърто РУ - Варна получили информация, че Христов / известен още като „Метин"/, ще продаде високо рисково наркотично вещество. При проверка на автомобила, с който той пътувал бил открит плик с хероин.

Пламен Христов е български гражданин, неженен, неосъждан.

Варненски окръжен съд намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство срещу мъжа от Варна прекратено. Христов прие да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца с изпитателен срок от 3 години. Кумулативно предвиденото наказание „глоба“ не беше наложено. За срок от 3г. съдът наложи и пробационна мярка „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“.

Христов следва да заплати направените разноски по делото в размер на 133.36 лв. по сметка на ОД на МВР-Варна в полза на Държавата.

Определението на Окръжен съд – Варна е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.