Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Окръжен съд – Варна призна за виновен 38-годишният Слави С., за това че като шофьор на автобус от „Градски транспорт“ –Варна е причинената по непредпазливост смъртта на 81-годишна пътничка.

Пред съда подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза. Съдът уважи искането на страните за провеждане на съкратено съдебно следствие. В този случай, според НПКНаказателнопроцесуален кодекс, при постановяване на осъдителна присъда, съдът задължително намалява наказанието, което е наложил с 1/3.

Варненският окръжен съд наложи на Слави С. наказание „лишаване от свобода“ в размер на 8 месеца, чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок от 3 години. С присъдата съдът лишава подсъдимия и от право да управлява МПС за срок от 8 месеца.

Припомняме, че инцидентът станал на 19 март 2018 г. по линия №20 на „Градски транспорт“. На спирка „Мургаш“ в посока кв. „Владиславово“ подсъдимият Слави С. завил леко наляво, в резултат на което след спирането предната и задната част на съчленения автобус останали под лек ъгъл. Заради ограничената видимост водачът не видял слизащата от третата врата възрастна пътничка, която си помагала с бастун. Затворил вратите на автобуса. Крилото на вратата избутало слизащата 81-годишна жена, която изгубила равновесие и паднала върху пътното платно. Шофьорът потеглил и гумите преминали през краката на възрастната пътничка. Въпреки оказаната медицинска помощ жената починала няколко часа по-късно в болницата.

Присъдата на Окръжен съд – Варна подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна в 15 дневен срок.