Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

„140 години конституционни устои на държавата“ бе темата на тържественото честване на годишнината от създаването на Търновска конституция, на което домакин беше Икономически университет - Варна и катедра "Правни науки". В навечерието на 16 април - Деня на българската конституция цялата юридическа общност във Варна се обедини за отбелязване на паметната дата. 

Председателят на Варненски окръжен съд съдия Марин Маринов и съдия Десислава Жекова зам. председател на Районен съд – Варна бяха сред докладчиците на форума и представиха темата „Нови тенденции в съдопроизвоството“. Двамата запознаха присъстващите с две иновативни за съдебната система практики – работата на специализираните състави за т.нар. детско правосъдие, както и ползването на медиацията като алтернативен способ за извънсъдебно разрешаване на спорове.

Доц. д-р Масис Хаджолян, адвокат, окръжен прокурор и преподавател обърна внимание на духа на Търновската конституция“, а адв. Петър Обретенов – съдия и депутат във Великото народно събрание говори за трудната съдба на българските конституции.

На тържественото честване присъстваха както студенти от ИУ – Варна, така и ученици от Варненска търговска гимназия.

DSC 0058