Новини
Окръжен съд Варна

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна, 36-годишния Тихомир Ив. и 43-годишната Елица П., с което двамата се признават за виновни в държане на прекурсори, производство и разпространение на наркотици.

Обвинението към двамата е, че на 29.08.2018г. в съучастие, без надлежно разрешително държали прекурсори, съоръжения и материали за производство на високорисково наркотично вещество с цел разпространение – метамфетамин с нетно тегло 29,09 грама, на обща стойност 727,25 лева. Освен това Тихомир Ив. сам държал с цел разпространение марихуана и метамфетамин на обща стойност 124,75 лева. Елица П. сама държала с цел разпространение метамфетамин на обща стойност 602,50 лева.

Със споразумението се прекратява наказателното производство срещу двамата. Елица П. прие да й бъдат наложени наказанията „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, чието изтърпяване да бъде отложено с изпитателен срок в размер на 4 години и глоба от 10 000 лева. Тихомир Ив. прие да му бъдат наложени наказанията „лишаване от свобода" за срок от 1г. и 8 месеца ефективно при общ режим на изтърпяване и глоба в размер на 10 000 лева.

Определението на Окръжен съд – Варна е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.