Новини
Окръжен съд Варна

При препълнена зала на „Арт салона“ на Радио Варна премина представянето на последната книга на Красимир Чернев озаглавена "Портрет на морски фар по залез".

 „В противовес на изменчивите моди и маниерни пози, авторът изгражда своите поетически внушения естествено и с лекота, следвайки посоките на тънката подсъзнателна нишка гранична със съня и изповедта. Най-често той е в канона на свободния стих, следвайки обаче неподвластния на рамкиране ритъм на вълната. Новата стихосбирка на Красимир Чернев е един завършен портрет, който автора е направил потапяйки четки в морето, обяснявайки се в любов на госпожица Самота“ сподели впечатленията си за книгата поетесата Елка Няголова. 

Премиерата на стихосбирката на варненския поет бе уважена от съдии, прокурори, съдебни служители, творци и приятели.

"Портрет на морски фар по залез" се появява след три годишна пауза за Красимир Чернев, който през този период пише близо 100 стихотворения. Те са събрани в луксозно издание с твърди корици на издателство „Фабер“, излязло от печат преди броени дни. Корицата е дело на Красимира Милева от Велико Търново, художникът работил и по други две книги на автора.

За Красимир Чернев това е осмата издадена стихосбирка. Той е роден във Варна. Завършил е българска филология, а по-късно право. От 2001г. е член на Съюза на българските писатели. Като административен секретар в Окръжен съд – Варна работи от 13 години.

Krasimir Chernev Nova Kniga 05122018Krasimir Chernev Nova Kniga 2 05122018