Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и Светослав П., с което той се признава за виновен, в това, че в периода 13.03.2018г. до 14.03.2018г. във Варна без надлежно разрешително държал с цел разпространение кокаин, метаамфетамин и марихуана.  

Наркотичните вещества са в големи размери на обща стойност 50 206лв. и са били открити на три адреса в местностите Горна трака и Добрева чешма, и във Варна на ул. Карамфил, както и в лек автомобил „Опел астра“. Сам и в съучастие 40-годишния варненец., заедно с още двама мъже,  държал с цел разпространение 287,16 гр. кокаин, 141,10 гр. метаамфетамин, 50,56 гр. марихуана.

Светослав П. е с висше образование, неженен, осъждан.

Със споразумението се прекратява наказателното производство срещу 40 годишния варненец, който приема да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода" за срок от 1 година и 6месеца, което ще изтърпи при първоначален общ затворнически режим, както и да плати глоба в размер на 5 хил. лева. Светослав  П. ще покрие и направените разноски по делото в размер на 415,71 лв., които ще бъдат преведени  в полза на държавния бюджет

Съдебният състав на Варненския окръжен съд приведе в изпълнение и наказанието, наложено на подсъдимия със споразумение по наказателно дело в Районен съд-Варна, влязло в сила от 04.02.2016 год., а именно „лишаване от свобода“ за срок от шест месеца, което е било отложено на основание с изпитателен срок от 3 години.

Определението на Окръжен съд – Варна е окончателно и не подлежи на обжалване.

Определението в частта по чл.68 НК може да се обжалва или протестира пред Варненски апелативен съд в 15 дневен срок.