Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Окръжен съд – Варна определи постоянна мярка „задържане под стража“ на 29-годишния Костадин М., обвиняем за това, че на 26.06.2018 г. във Варна без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана и амфетамини. При претърсване на адреса, обитаван от мъжа са били намерени везна, мелници за стриване на марихуана, съдове със следи от съхранение на марихуана и амфетамини, 53,31гр. марихуана и 37,87гр. таблетки и твърдо вещество, производни на амфетамина, преправен боен пистолет и патрони за него.

Престъплението, в което е обвинен  е тежко по смисъла на закона и НК предвижда наказание „лишаване от свобода" от 2 до 8 години и глоба от 5 хил. до 20 хил. лв.

Защитата на обвиняемия поиска по-лека мярка за неотклонение с мотива, че той има постоянен адрес и няма предишни осъждания. 

Като разгледа събраните до момента гласни и писмени доказателства, протоколи от претърсвания и изземвания, съдът прецени че съществува обосновано подозрение Костадин М. да е съпричастен към деянието, в което е обвинен. Предвид характеристиката на действията и високата обществена опасност, съдебният състав прецени, че е реална опасността лицето да извърши друго деяние и определи най- тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд – Варна.