Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Окръжен съд – Варна определи постоянна мярка „задържане под стража“ на 28-годишните Димитър Д. и Ангел Г. и 23-годишната Иванка С, обвиняеми по досъдебно производство за това, че на 30.05.2018 г. във Варна без надлежно разрешително и в съучастие са държали, и са разпространявали високорисково наркотично вещество - амфетаминови производни. При претърсванията са били намерени прекурсори, материали и съоръжения за производство на наркотици, поради което обвинението сочи трите лица като автори на деянието.

Престъпленията, в които са обвинени са тежки по смисъла на закона и за първото от тях НК предвижда наказание „лишаване от свобода" от 2 до 8 години и глоба от 5хил. до 20 хил. лв., докато за второто деяние наказанието е „лишаване от свобода“ от 3 до 12години и глоба от 20хил. до 100хил. лева.

Защитата на Димитър поиска по-лека мярка за неотклонение с мотива, че той е студент, неосъждан и му е предстояло да започне работа в близките дни. Адвокатът на Иванка посочи, че тя е с чисто съдебно минало, работи и има постоянен адрес, на който може да бъде открита и поиска мярка „парична гаранция“. В своя защита Ангел Г. заяви, че обвинението е неоснователно и изобщо не става дума за група разпространяваща наркотици. Адвокатът му посочи, че макар и осъждан, изпитателният срок на 28-годишния мъж е изтекъл, той има постоянен адрес и поиска от съда мярка за неотклониние „домашен арест“.

Като разгледа всички събраните до момента гласни и писмени доказателства, протоколи от претърсвания и изземвания, съдът прецени че съществува обосновано подозрение Димитър Д., Иванка С. и Ангел Г.,  да са автори на деянието. Предвид високата обществена опасност и предвидените наказания, съдебният състав прецени, че съществува реална опасност лицата да се укрият или да извършат друго деяние и определи и за тримата най- тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определенията на Окръжен съд – Варна може да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд – Варна.