Новини
Окръжен съд Варна

Варненският окръжен съд даде ход на делото срещу Веселин М. и Красимира К., обвинени за изнудване на Асен М. чрез заплаха за увреждане на имущество. Срещу зам. председателя на Народното събрание  е отправено и обвинение за причиняване на лека телесна повреда спрямо Костадин К. в качеството му на длъжностно лице – общински съветник.

 Според обвинението, в периода 9.10. -16.11. 2014 г. наемателят на заведението Red Hot Pizzа Асен М. бил принуждаван да плаща на подсъдимите наем от 10 000 лева,  вместо на наемодателя Тони Д., с когото имал договорни отношения и който, като бивш съпруг на Красимира К., е получавал наем за общо две заведения.

Красимира от своя страна се опитвала да върне собствеността си върху двете заведения. След като не успяла по съдебен път, тя потърсила съдействие от бизнесмена Веселин М., твърди обвинението. След като Асен не започнал да плаща наем на подсъдимите, двамата предприели действия. Подавали жалби и инициирали проверки на законността на изградена външна конструкция, с която била увеличена площта на заведението, довели до събарянето й. Впоследствие, след искане на Красимира, било прекратено и електрозахранването в обекта. Тогава Асен М. се обърнал за помощ към общинския съветник Костадин К. Наемателят на пицарията на ул. "Студентска" се надявал, че в качеството си на длъжностно лице той ще помогне за разрешаване на конфликта между него и Веселин М., довел до спиране на електрозахранването и събарянето на конструкция на лятната тераса с тента.

Днес първи беше изслушан пострадалия Асен М. Той разказа в съда как Костадин  К. се отзовал на ул. „Студентска“ след няколко негови обаждания в търсене на съдействие и съвет. Пред съда обясни, че конфликта между Веселин М. и Костадин К. възникнал, след като общинският съветник видял, че  собственика на аптечна верига го снима с телефона си и той решил да направи същото. Тогава бизнесменът се приближил изненадващо и го ударил с юмрук в лицето, обясни Асен М..

Съдебното заседание е насрочено за два поредни дни – 29 и 30 март, в които ще бъдат изслушани 13 свидетели и 5 вещи лица.