Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд призна за виновен мъж от Игнатиево, който предложил подкуп от 50лв. на двама полицейски служители от РУ на МВР - Аксаково, за да не извършат  действия по служба.

Припомняне, че на 22 февруари, автопатрулът спрял за проверка лек автомобил „Пежо 206“, управляван от подсъдимия Иван И. Освен застраховка „Граждански отговорност“, водачът не представил други документи. Поради тази причина 25-годишният мъж се обадил по телефона на близките си и поискал от тях да му донесат останалите документи. По време на разговора полицейските служители забелязали, водачът лъха на алкохол. Иван признал, че е пил, и поискал „да се оправят по някакъв друг начин“. Когато негов близък донесъл свидетелството на управление на МПС, Иван подал документите през отворения прозорец на полицейски автомобил.  От шофьорската книжка на подсъдимия в купето на служебната  кола изпадали пет банкноти по 10 лева. Водачът обяснил, че това е „да се почерпят и да го пуснат“.

За инцидента била уведомена дежурната част на полицията. Иван И. бил тестван с дрегер, който отчел 1,02 промила алкохол, като подсъдимият отказал да даде кръвна проба. Лицето до този момент не е осъждано.

Пред състав на ОС – Варна мъжът се призна за виновен, прие фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт, и отказа да се събират доказателства в съдебната фаза. Варненският окръжен съд му наложи  наказание е „лишаване от свобода“  за срок от 1 година, отложено с 3-годишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 300лв.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд - Варна.