Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Stajant Kandidati SITE 05Feb2018

Осем стажант-юристи подписаха актове за встъпване в длъжност в Окръжен съд – Варна, след като са завършили специалността "Право" в различни университети. Те  получиха стажантските си книжки от  председателя на Окръжен съд – Варна и административния секретар на съда.

В продължение на половин година съдебните-кандитати ще трупат впечатления и практически опит за организацията и дейността на органите на съдебната власт, и ще се запознават с механизма на  постановяваните от тях актове. В задължителния стаж е предвидено да се запознаят и с дейността на адвокатите и нотариусите.

На всеки постъпил стажант-юрист председателят на съда определя съдия-ръководител от състава на съдиите в Окръжен съд – Варна, които следва да запознаят юристите с работата по граждански, наказателни и търговски дела.  През периода съдиите-ръководители възлагат изготвянето на проекти за съдебни актове, консултират и контролират провеждането на стажа. 

„Възползвайте се от това време, което е шанс да трупате впечатления и практически опит. Те ще ви бъдат много полезни, когато започнете работа и влезете в съдебна зала“ прикани младите юристи  председателят на Окръжен съд – Варна Марин Маринов. Административният секретар на съда Красимир Чернев подчерта, че по време на стажа, магистратите ще получат подкрепата, от която имат нужда, за да бъде стажът максимално полезен за тях.  

В края на стажа се полага изпит за придобиване на юридическа правоспособност.