Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

На съдебно заседание днес Окръжен съд – Варна одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и подсъдимия Диян Д., с което той се признава за виновен, в това, че на 19.10.2015 г., в гр. Варна, намерил портфейла на Тодор А. с документи, пари, кредитни и банкови карти, всичко на обща стойност 307 лв. , В продължение на една седмица 28-годишният мъж от Дулово, който в момента живее в кв. „Вл. Варненчик“, не съобщил за тях на собственика или на органите на властта, което е престъпление според Наказателния кодекс.

Обвиняемият Диян Д. е признал, че след като намерил чуждия портфейл, за времето от 19.10.2015 г. до 20.10.2015 г. в Русе и Варна, при условията на продължавано престъпление, използвал чужд платежен инструмент – кредитна „бяла карта“, без съгласието на титуляря. Той успял да изтегли от нея 100лв. и опитал да изтегли още 200 лв. след това.

За извършеното деяние, подсъдимият приема да му бъде наложено най- тежкото наказание „лишаване от свобода“ в размер на 8 месеца, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 3 години. По време на изпитателния срок на Районното управление на МВР по местоживеене на подсъдимия – Трето РУ при ОД на МВР - Варна се възлага възпитателната работа с подсъдимия.

Към наказанието се присъединява и глоба в размер на 80 лв., както и да заплати  направените по делото разноски от 229,93 лв. в полза на държавния бюджет, по сметка на ОД на МВР – Варна.

Диян Д. следва да заплати доброволно глобата в 7-дневен срок от днес.

Определението на Окръжен съд – Варна е окончателно и не подлежи на обжалване.