Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Окръжен съд – Варна определели мярка „задържане под стража“ на Красимир А. обвинен в умишленото убийство на 18 годишната Надежда С., извършено на 7-и ноември 2017г. в квартал Аспарухово във Варна.

От направената съдебно-медицинска експертиза в хода на разследването, са били установени множество травми от удари с тъпи предмети, които са довели до смъртта на младата жена.

Обвиняемият заяви, че съжалява за постъпката си и поиска по-лека мярка за неотклонение.

Според съда, от събраните до момента доказателства, може да се направи обосновано предположение, че 22-годишният Красимир А. е извършил деянието, в което е обвинен и може да бъде направен извод за опасност да се укрие от преследването или да извърши престъпления.  В мотивите на съда се казва, че същият има 6 влезли в сила присъди за престъпления от общ характер, като последната е изтърпял през октомври 2016г. Съгласно приложените доказателства по делото Красимир А. употребявал и наркотични вещества.

По смисъла на закона престъплението, в което е обвинен мъжът се явява тежко умишлено и се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Определението на Окръжен съд – Варна могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд – Варна.