Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд призна Анита Ж.  за виновна в това, че на 14.08.2016 г., във Варна, причинила смърт по непредпазливост на съпруга си Н.Д. Тя бе призната за виновна и за това, че на същата дата, в сградата на ОД на МВР - Варна, предложила подкуп - сумата от 30 000 евро на полицейски служител, за да не извърши действие по служба - да не я задържи по Закона за МВР при налични данни за извършено престъпление от НК.

Съдът й наложи наказание от 3 години и 6 месеца „лишаване от свобода“  за причинена смърт по непредпазливост. Четири години и 6 месеца „лишаване от свобода“  и глоба в размер на 8000 лева е присъдата за предложен подкуп. Анита Ж. ще търпи най-тежкото от двете  наказания, при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

 

Съдът зачита предварителното задържане на подсъдимата по настоящото дело, считано от 14.08.2016 г.

Анита Ж. е осъдена да плати обезщетение на наследниците на Н.Д. за претърпените неимуществени вреди в резултат на престъплението – сума в размер на  150 000 лева, ведно със законната лихва върху нея, считано от 14.08.2016 г., до окончателното й изплащане. Съдът отхвърли гражданския иск до сумата от 300 000 лв. като неоснователен. Анита Ж. ще трябва да плати и направените разходи по делото в размер на 9 816 лева.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок от днес.