Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

В Окръжен съд – Варна е открита процедура по несъстоятелност на „Полимери“АД от 12.12.2012 г. До тази дата неразплатените задължения по трудови възнаграждения към 302-ма работници и служители на девненския завод са в размер на 855 712, 92 лв.

Съдията по несъстоятелността Цвета Павлова от Търговско отделение постанови определение, с което одобрява частична сметка за разпределение на  средствата, постъпили от  осребряване на част от имуществото  на дружеството. Съобразно съдебния акт е предвидено удовлетворяване на вземанията на работниците и служителите на „Полимери“АД (в несъстоятелност) в пълен размер.  

Удовлетворяването на вземанията на работниците стана възможно след приключване на всички съдебни производства, водени от „Полимери“АД (в несъстоятелност) срещу „Полимери инвест“АД, в резултат на които голяма част от имуществото на несъстоятелното дружество бе върнато в негова собственост и осребрено.

Определението може да се обжалва пред Апелативен съд – Варна от длъжника, Комитета на кредиторите или от кредитор в едноседмичен срок от обявяването му в Търговския регистър. След изтичане на този срок средствата ще  бъдат изплатени на работниците и служителите на „Полимери“АД (в несъстоятелност).