Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Окръжен съд – Варна днес даде ход на наказателното дело срещу К. И. и И. М. за извършени деяния на 22 март 2016 г.  К.И. е обвинен, че на тази дата се съвкупил с лице от женски пол, ненавършило 14- годишна възраст, като я принудил към това със сила и заплашване, както и за това, че в съучастие като съизвършител с приятелката си И. М., отнел чужди движими вещи – златни бижута на обща стойност 885,86 лева, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила, като грабежът е придружен с убийството на пострадалата Александра.

Подсъдимата  И. М. е обвинена, че в съучастие като съизвършител с К. Т. е извършила грабеж, придружен с убийство.

В началото на съдебното заседание съдът допусна за съвместно разглеждане в наказателното производство предявените гражданските искове от бащата на непълнолетното момиче в размер на по 120 000 лева срещу двамата подсъдими, представляващи обезщетение за причинени неимуществени вреди, ведно със законната лихва, до окончателното изплащане на сумата.

Съдът допусна за съвместно разглеждане предявените граждански искове и от майката на Александра срещу К.Т. и И. М.  в размер на по 150 000 лева. Родителите на непълнолетното момиче бяха конституирани като граждански ищци и частни обвинители.

Съдебният състав уважи искането на защитата за разглеждането на наказателното дело в условията на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимите признаха фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт и се признаха за виновни по отправените обвинения. По време на съдебните прения защитата на подсъдимия К.Т. оспори фактическата обстановка в обвинителния акт, както и събраните доказателства, свързани с едно от деянията. По тази причина съдът постанови възобновяване на съдебното следствие и разглеждането на наказателното дело по общия ред с призоваване на всички свидетели и вещи лица. Съдебното заседание е насрочено за 31 май от 9 часа.