Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд призна Я.Я. от гр.Каварна за виновен в това, че на 24.07.2016 г., в гр. Варна, в условията на повторност, отнел чужди движими вещи - мъжка и дамска чанти, съдържащи пари, дебитни карти и други лични вещи от владението на Г. С. и И. С., на обща стойност 909.11 лева, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като случая не е маловажен.

Той бе признат за виновен и за това, че на същата дата, в условията на продължавано престъпление, използвал платежен инструмент - дебитна карта, собственост на Г.С., без съгласието на титуляря, като осъществил 6 транзакции от ATM устройство и получил сумата от общо 360 лева, като деянието не съставлява по-тежко престъпление.

Я.Я. получи наказания и за двете престъпления, като след групиране ще изтърпи най-тежкото от тях – „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, намалено с 1/3 на 1 година и 4 месеца, заради условията на съкратено съдебно следствие, при което бе разгледано наказателното дело. Мъжът се призна за виновен и прие да не се събират доказателства в съда, а при определяне на присъдата да се имат предвид събраните по време на досъдебното производство.

Съдебният състав приведе в изпълнение наказанието, наложено на подсъдимия със споразумение по друго наказателно дело на Районен съд Варна – „лишаване от свобода“ за срок от една година, при първоначално строг режим.

В края на заседанието бе потвърдена мярката за неотклонение спрямо Я.Я. „задържане под стража“.

Вечерта на 23.07.2016 г. мъжът консумирал алкохол в заведение и в ранните сутрешни часове решил да извърши кражба от жилища във варненския квартал „Трошево". Започнал да обикаля около блоковете, като проверявал за отключени врати на входовете. След като успял да проникне в една от кооперациите, започнал да проверява за незаключени врати на апартаменти. Така проникнал в дома на семейството на пострадалите и  взел от антрето намиращи се на закачалка три дамски чанти, а от друго помещение взел и една мъжка чантичка. През това време обитателите на жилището се намирали в дома си, но не усетили присъствието на крадеца.

След излизането от апартамента Я.Я. преровил чантите и след като установил, че в дамските няма пари или други ценни за него вещи, ги захвърлил на междустълбищна площадка на кооперацията, а задържал съдържанието на мъжката чантичка.

В ранните сутрешни часове  посетил игрална зала, където изхарчил част от отнетата неправомерно сума и извършил транзакциите с откраднатата банкова карта.

Присъдата на Окръжен съд Варна може да се обжалва и протестира пред Апелативния съд в 15-дневен срок.