Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Състав на Окръжен съд Варна призна за виновен В. Ц. за това, че на 21.09.2016 г., във Варна, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи - златен синджир с тегло 4,5 грама и златна висулка във форма на кръст с тегло 2 грама, като употребил сила. Бижутата са 14 карата и са на обща стойност 422,50 лв.

Подсъдимият призна вината си и прие делото да бъде разгледано при условията на съкратено съдебно следствие, без събиране на нови доказателства. Мъжът твърди, че е извършил грабежа, за да си набави средства за наркотични вещества, които употребявал. Пред съда той изрази съжаление за стореното и намерение да промени коренно живота си.

В. Ц. е осъждан и е търпял наказание „Лишаване от свобода“.

Варненският окръжен съд му наложи наказание „Лишаване от свобода“  за срок от 4 години, което ще бъде изтърпяно при първоначално строг режим, в затвор, като се зачита времето, през което е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Пострадала от грабежа е продавачка в магазин във Варна. Докато подсъдимият си купувал слънчеви очила, той се пресегнал през щанда и скъсал златния синджир от врата й, след което избягал с велосипед, оставен през търговския обект.

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативния съд в 15-дневен срок.