Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

На тържествена церемония съдия Катя Савова подписа официално акта си за встъпване в длъжността административен ръководител-председател на Районен съд - Провадия. Преди седмица Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет подкрепи с пълно мнозинство нейната кандидатура за поста. Церемонията се състоя в Окръжен съд – Варна в присъствието на ръководството на Окръжен съд и колеги от Варна и Провадия.

Katia Savova1small

Председателят на Окръжен съд - Варна Марин Маринов изрази увереността си, че институцията в Провадия ще бъде управлявана от професионалист с опит. Катя Савова има 20-годишна юридическа кариера, като в два последователни мандата е заемала длъжността административен ръководител – районен прокурор в Районна прокуратура – Провадия. Преди да спечели конкурса за административен ръководител работи като районен съдия в Провадия. Катя Савова притежава ранг „съдия в Апелативен съд".

„Вярвам, че под мое ръководство Районен съд – Провадия да постигне правораздаване, което ще удовлетвори всички хора, които ползват съдебно-административните услуги на институцията“, заяви новият административен ръководител след встъпването си в длъжност.