Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

„Вярвам, че един мъж трябва да бъде влюбен ежедневно– в дума, книга, жена, за да има посока в живота си, желание да върви, искра“ - коментира Красимир Чернев по повод първата си книга с любовна поезия, която представи пред колеги и приятели в  „Арт салона“ на Радио Варна.

„Акорд за поглед и безпътни мачти“ на издателство „Български писател“  е седмата поетична книга на варненския автор, който е филолог и юрист по образование, а от 11 години работи в Окръжен съд – Варна като административен секретар.IMG 20161125 093839 small

„Отдавна мечтаех да публикувам стихосбирка изцяло с любовна лирика, направих такъв опит преди 20 години, но сега писах с повече ентусиазъм и мъдрост“, споделя поетът.  Пред гостите за представянето  на книгата си той разказа и за вдъхновението, което го е водило през цялото време. Публикуваните 101 стихотворения са написани с голяма лекота. Поетичната творба е излязла от печат преди  1 година, но едва сега Красимир Чернев се престрашава да я представи пред публика, „защото е много лична, с повече саморазголване“.

Автор на илюстрациите е младата художничка от Созопол Красимира Милева, възпитаничка на Великотърновския университет, която за втори път рисува за книга на Красимир Чернев. Стихосбирката е с два предговора – на акад. Иван Радев и на поета и журналист Любомир Йорданов, който  е написал и следговора на книгата.

Представянето на седмата поетична книга на варненския поет бе уважено от съдии, прокурори, съдебни служители, творци и приятели.