Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет гласува с пълно мнозинство кандидатурата на Катя Савова за административен ръководител на Районен съд - Провадия. Процедурата бе открита с Решение на Съдийската колегия на ВССВисш съдебен съвет от  12.07.2016 г.

Юридическата кариера на съдия Савова започва в края на 1996 г., след като се дипломира в Икономическия университет – Варна. Работила е само в съдебния район на действие на PC – Провадия: като младши прокурор, прокурор и два последователни мандата като административен ръководител – районен прокурор в Районна прокуратура – Провадия. След спечелен конкурс  от месец март тази година е назначена за районен съдия в РС – Провадия. Катя Савова притежава ранг „съдия в Апелативен съд".

Районен съд Провадия се намира в съдебния район на Окръжен съд Варна и обслужва територията на общините Провадия, Ветрино и Дългопол. Работата в PC - Провадия е организирана в Гражданско и Наказателно отделение, има Съдебно- изпълнителна служба, както и съдия по вписванията. Щатната численост на съда включва четирима съдии, един държавен съдебен изпълнител, един съдия по вписванията и петнадесет съдебни служители. Общо постъпилите дела в PC Провадия за 2015 г. са били 1677, като се наблюдава увеличение с над 10% на делата спрямо предходния период.