Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Директорът на Главната дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН)  главен комисар Гергана Георгиева се срещна с административния ръководител на Окръжен съд – Варна Марин Маринов и ръководителите на наказателните отделения в Окръжен и Районен съд Иваничка Славкова и Силвия Обрешкова. В срещата участваха още Валентина Караганова, началник сектор в ГДИН, както и Борис Гинчев, началник на Областната служба „Изпълнение на наказанията“ във Варна. На нея бяха обсъдени текущи въпроси, свързани с изпълнение на наказанията, като представителите на ГДИН дадоха висока оценка за работата на областната служба във Варна, към която са секторите „Пробация“ и „Арести“.

snimkaGDINsmall 

Участниците в работната среща коментираха необходимостта от разширяване приложното поле на пробационните мерки, както и от актуализиране на пенитенциарното законодателство, предвид факта, че обществените очаквания са изпреварили законодателните инициативи.

 

Главната дирекция “Изпълнение на наказанията” е специализирана административна структура, която упражнява пряко ръководство и контрол върху дейността на местата за лишаване от свобода и пробационните служби.