Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Стажовете са по проект BG05M2OP001-2.002-0001 „Студентски практики“ – фаза I на Министерството на образованието и науката

 Повече от 100 са студентите, предимно по право, включени в първите обучителни групи в програмата „Студентски практики“ – фаза I. Те са избрали 11 съдии от Наказателното, Гражданското и Търговското отделение, както и трима съдебни служители за свои ментори.

Студентите, избрали Окръжен съд - Варна за своя обучаваща организация, са от 9 университета в страната, сред които Варненският свободен университет „Ч. Храбър“, Икономическият университет – Варна, Бургаският свободен университет, Техническият университет – Варна, Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Висшето Военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ и др. Най-голям е интересът на студентите по право към практиката в Наказателно отделение.

Младите хора, избрали практика в съда, ще имат възможност да приложат теоретичните си знания в практиката, да се запознаят с реални казуси в правораздаването или със спецификата на работата в съдебната система и така да бъдат по-подготвени за бъдещата си професионална реализация. Стажовете продължават 6 месеца, по предварително утвърдени програми от обучаващата организация и висшето училище, под контрола на академичен наставник.

Проектът има за цел да подпомогне придобиването и усъвършенстването на практически умения на студентите, в съответствие с потребностите на пазара на труда. С участието си в програмата за студентски практики Окръжен съд – Варна продължава усилията си за повишаване правната култура и познания на младите хора за работата на съдебната система.