Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Представители на местната и държавна власт, съдебните институции, Варненската адвокатска колегия, университетската общност, системата на средното образование, неправителствените организации и бизнеса присъстваха на първия по рода си Ден на медиацията във Варна. Повод за него е годишнината от откриването на Центъра по медиация към съдебния район на Варна, по инициатива на административните ръководители на Окръжен и Районен съд.

P1010132 1small

Денят на медиацията бе организиран със съдействието на Центъра за разрешаване на спорове – София и Центъра за обучение на медиатори „Итера академи“- Варна. На откриването му присъстваха и студенти от Икономическия университет – Варна, които участват в съвместния проект на Окръжен съд – Варна и висшето училище „Младите и правосъдието“.

След тържественото откриване приветствия отправиха Тодор Балабанов, председател на Общинския съвет – Варна, Стоян Пасев, управител на Варненска област, Иван Табаков – председател на Варненската търговско-индустриална камара и Свилен Крайчев, секретар на Морската камара, към която е създаден най-новият Център по медиация в града.

След тържествената част за всички присъстващи бе направена демонстрация на симулирана медиация по реален казус с участието на  медиаторите Явор Якимов, Борислав Златев и Елена Дионисиева.

По повод първия рожден ден на Центъра по медиация към съдебния район на Варна административните ръководители на ВОСВарненски Окръжен съд и ВРС Марин Маринов и Ерна Якова отправиха лична благодарност към всеки един от медиаторите за първата успешна година на Центъра по медиация (на снимката).

В следобедните часове координаторите на Центъра ще се срещат с граждани в Районен и Окръжен съд.