Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Състав на Варненския окръжен съд призна за виновни П. Борисов и Я. Костов за това, че в периода от 28.07.2015г. до 29.07.2015г., в к.к."3латни пясъци", при условията на продължавано престъпление, а за Костов – и в условията на опасен рецидив, в съучастие като съизвършители, на публично място, без надлежно разрешително, държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана и кокаин на обща стойност 461,38 лева. Те бяха признати за виновни и за това, че на 28.07.2015г. и на 29.07.2015г., при условията на продължавано престъпление, в съучастие като съизвършители, на публично място, разпространили на полски и италиански турист наркотични вещества.

ВОСВарненски Окръжен съд наложи наказание на П. Борисов „лишаване от свобода“ за срок от 5 години, при първоначален строг режим, в затвор, както и глоба в размер на 30 000 лева. Наказанието на Я. Костов е „лишаване от свобода“ за срок от 7 години, както и глоба в размер на 30 000 лева.

Костов ще изтърпи отделно и остатък от наказание по предходна присъда от 2013 г. на Окръжен съд – „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 22 дни.

Двамата подсъдими бяха оправдани по второто обвинение, че са принудили двама души да поемат имуществено задължение, чрез заплаха с насилие.

Съдът зачита времето, през което и Борисов и Костов са били с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативния съд – Варна в 15-дневен срок.