Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение за решаване на наказателното производство срещу Деян Андонов и Наталия Братилова от Варна, внесено от Окръжна прокуратура - Варна. С подписването му 39-годишният Андонов  се призна за виновен за това, че на 16.02.2016 г., в гр. Варна, при условията на опасен рецидив и при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение и разпространил високорискови наркотични вещества- кокаин с общо нетно тегло 10,64 грама на обща стойност 1691,90 лева и хероин с общо нетно тегло 6,84 грама, на обща стойност 615,60 лв. Наркотичните вещества са намерени при претърсване в дома му, разпределени по пакетчета с различен грамаж.

Андонов се призна за виновен и за това, че на 16.02.2016 г. в гр. Варна, сам разпространил на П. К. хероин с нетно тегло 0,16 грама. На същата дата, като извършител, в съучастие с Наталия  Братилова, разпространил на А. А. хероин с общо нетно тегло 0,49 грама, разпределен в три пакетчета.

С подписването на споразумението 39-годишният мъж приема да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години и 8 месеца, което да изтърпи при първоначален строг режим в затвор, както и да плати глоба в размер на 40 000 лв. в полза на Държавата. Приспада се времето, през което подсъдимият Деян Андонов е бил задържан - от 17.02.2016 г., до влизане на споразумението в сила.

18-годишната Наталия Братилова   се призна за виновна за това, че на 16.02.2016 г. в гр. Варна, като непълнолетна, но след като е разбирала свойството и значението на извършеното и е могла да ръководи постъпките си, като извършител, в съучастие с Деян Андонов, без надлежно разрешително, разпространила на А. А. хероин с общо нетно тегло 0,49 грама, разпределен в три пакетчета. За извършеното деяние тя приема да й бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 3 години. Възпитателната работа с младата жена по време на изпитателния срок се възлага на Районното полицейско управление на МВР по местоживеене.

39-годишният Деян Андонов и непълнолетната тогава Наталия Братилова се запознали по интернет, докато мъжът изтърпявал наказание „лишаване от свобода“. След излизането му от затвора през 2015 г. двамата заживели на семейни начала.

Одобреното от съда споразумение влиза в сила веднага.