Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд призна 21-годишния Божан Цонев от Варна за виновен в това, че на 17.03.2016г. в гр.Варна, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - 32.78 грама марихуана, 7.04 грама кокаин и 2.56 грама метамфетамин.

Младият мъж се призна за виновен и прие да не се събират доказателства в съдебната фаза, като заради съкратеното съдебно следствие получи наказание, намалено с 1/3. Присъдата на ВОСВарненски Окръжен съд е наказание „Лишаване от свобода“ за 7 месеца, с 3 години и 6 месеца изпитателен срок, както и плащане на глоба в размер на 5000 лева.

При следствените действия в тайник под предния десен калник, между бронята и подкалника на автомобила му, била намерена чантичка, съдържаща наркотични вещества в различни опаковки, както и електронна везна. Останалите наркотици били доброволно предадени от Цонев по време на претърсване в дома му.

Пред съда младият мъж заяви, че разбира грешката си и съжалява за това, с което се е занимавал, както и че след съдебния процес ще започне работа при баща си в чужбина.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок.