Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

арненският окръжен съд одобри две споразумения за решаване на наказателни производства, постигнати между Окръжна прокуратура – Варна и двама млади мъже.

27-годишният Ивайло Димитров от Варна се призна за виновен за това, че на 14.01.2016 г., в гр. Варна, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфетамини и марихуана с различно нетно тегло и съдържание на активен компонент, с обща стойност 122,19 лв. Подсъдимият приема да му бъде наложено  наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца, което да изтърпи при първоначален строг режим, в условията на затвор, както и да плати глоба в размер на 2500 лв.

Съдът групира наказанията на Димитров, наложени му с присъди от 2014 и 2015 г., като определи да изтърпи най-тежкото от тях. Привежда в изпълнение определеното общо най-тежко наказание – „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим, в условията на затвор, както и глоба в размер на 5 000 лв.

Определението подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд Варна.

20-годишният Станислав Димитров от Белослав се призна днес пред съда за виновен за това, че на 11.01.2016 год., в гр. Белослав, Варненска област, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество - марихуана, на обща стойност 482,70 лева, като на същата дата, в съучастие с друго лице като съизвършител, разпространил чрез продажба на Н. К. високорисково наркотично вещество - марихуана на обща стойност 198 лева. Димитров приема да му бъде наложено наказание „Лишаване от свобода" за срок от 1 година и 6  месеца, чието изпълнение се отлага за срок от 3 години, както и да плати глоба в размер на 2500 лв.

Съдът прецени, че и двете предложени споразумения не противоречат на закона и морала, и ги одобри. Те влизат в сила веднага.