Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд призна 40-годишния Хасан Хасанов от с. Манастир, община Провадия, за виновен в това, че на 13.06.2015 г. в гр. Варна, к.к. "Златни пясъци", хотел „Джоя парк", при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи на обща стойност 10 502,96 лв. от владението на Нина А., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване. Той бе признат за виновен и за това, че на същата дата, при условията на опасен рецидив, направил опит да се съвкупи с Нина А., като я принудил към това със сила и заплашване, като деянието е останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини.

ВОСВарненски Окръжен съд му наложи наказания и за двете деяния, като Хасанов ще изтърпи най-тежкото от тях – „лишаване от свобода“ за срок от 7 години, при първоначален строг режим в затвор.

Зачита се времето, през което е бил задържан под стража, считано от 14.06.2015г. до 05.04.2016г., както и времето, през което по отношение на него е била взета мярка за неотклонение “домашен арест“, която бе потвърдена и на днешното съдебно заседание.

Съгласно обвинителния акт подсъдимият работил като общ работник в комплекс „Джоя парк", к.к."3латни пясъци", като през 2014 г. му било възложено да извърши ремонт в един от апартаментите.  След като приключил работата си, той не върнал ключа за жилището на рецепцията на хотела. На 13.06.2015 г. Хасанов влязъл в празното жилище, за което имал ключ, а през терасата му проникнал в съседен апартамент, собственост на продължително пребиваващата в България руска гражданка Нина А. В този момент пострадалата спяла. След като светнал лампата, жената се събудила и видяла мъж с бежова маска на главата, който държал в едната си ръка нож, а в другата въже. Последвала борба между двамата, като Хасанов се опитал да я изнасили. След неуспешен опит, той взел всички пари и бижута на руската гражданка и избягал. Сред отнетите вещи са златни бижута, мобилен телефон, 420 лева и чуждестранна валута, банкови карти и други – всичко на обща стойност 10 502,96 лв.

Присъдата на ВОСВарненски Окръжен съд  може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативен съд Варна в 15-дневен срок.