Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

При условията на съкратено съдебно следствие Окръжен съд Варна разгледа наказателното дело срещу 39-годишния Емурла Ибрямов от Провадия, който се призна за виновен за това, че вследствие на умишлено нанесена на 10.08.2014 г. в село Белоградец, Варненска област, тежка телесна повреда на Билял Бейтулов, причинил по непредпазливост смъртта му на 30.08.2014 г. ВОСВарненски Окръжен съд постанови наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, отложено с 4-годишен изпитателен срок, считано от влизането на присъдата в сила.

Ибрямов е осъден да заплати на двамата наследници на Бейтулов обезщетение за неимуществени вреди в резултат на деянието в размер на по 5000 лева, ведно със законната лихва, считано от 30.08.2014 г., до окончателно изплащане на сумата. ВОСВарненски Окръжен съд остави без уважение предявените граждански искове за по 150 000 лева за всеки от наследниците.

Преди две години Ибрямов наел Бейтулов да пасе животните му в село Белоградец, Варненска област. По думите на подсъдимия пастирът бил постоянно пиян и губел животните, а оставени без надзор, те създавали проблеми на арендаторите в съседство.

На 10.08.2014 г. Ибрямов преброил животните от стадото и започнал да се кара на пастира, че не ги пази добре. Първо му нанесъл два-три шамара, а след като мъжът паднал по гръб на земята, започнал да го рита и удря със сопата, която пастирът използвал. След побоя пострадалият опитал да продължи работата си, но още докато връзвал първата крава, му прилошало и паднал по гръб. До пристигането на екип на „Бърза помощ“ пострадалият се съвзел и не искал да му бъде оказвана медицинска помощ. Няколко дни по-късно бил опериран по спешност, като в болничното заведение било установено, че има чернодробна цироза. В края на месец август 2014 г. отново постъпил по спешност в същото болнично заведение, тъй като състоянието му се влошило. Въпреки провежданите лечения той починал.

Според извършената експертиза е възможно травмата, получена при побоя на 10.08.2014 г. и усложненията от нея, да са „отключили“ вече съществуващо тежко и нелечимо заболяване с неизбежен фатален изход.

Присъдата на ВОСВарненски Окръжен съд  може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативен съд Варна в 15-дневен срок.