Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

При условията на съкратено съдебно следствие Окръжен съд Варна разгледа наказателното дело срещу Пламен Богданов, на 33 години, от Русе, и Господин Господинов, на 35 години, от Ямбол.

Богданов призна вината си за това, че на 23.08.2015 г. , в гр. Варна, без надлежно разрешително, държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение на обща стойност 3332,22 лева, както и 34 бр. боеприпаси за огнестрелно оръжие 9 мм. ВОСВарненски Окръжен съд му наложи наказания и за двете деяния, като той ще търпи най-тежкото от тях – „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, при първоначално строг режим, в затворническо общежитие от закрит тип.

Съдът привежда в изпълнение  наказанието „Лишаване от свобода“ , наложено на Пламен Богданов, с влязла в сила присъда на Районен съд Варна  от 2014 г., в размер на  1 година, което да изтърпи при първоначален  строг режим, в затворническо общежитие от закрит тип. Съдът приспада времето, през което е бил задържан с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Господинов призна вината си за това, че на 23.08.2015г., в гр. Варна, без надлежно разрешително, държал високорискови наркотични вещества - кокаин с общо нетно тегло 6 грама и съдържание на активен компонент кокаин 37,00% на обща стойност 750 лева. Съдът му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, отложени с 3-годишен изпитателен срок. Съдът постанови и пробационна мярка – задължителни периодични срещи с пробационен служител през изпитателния срок.

На 22.08.2015г., Господинов решил да почерпи свои познати в дискотека в Морската градина, в гр. Варна. Взел със себе си кокаин. В същото заведение по това време бил и Богданов, с друга компания. При извършена полицейска проверка в заведението, на и под масите, заети от двамата мъже и техните познати, били намерени пластмасови опаковки с надпис „Упсарин". След проведена експертиза е установено, че те съдържат кокаин. 

След обиск в Богданов и претърсване на дома му са намерени пакети марихуана с общо нетно тегло на е 62,57 грама, 94 бр. таблетки екстази с общо нетно тегло 28,93 грама, метамфетамини и други наркотични вещества,  на обща стойност 3332,22 лева. В дома му са намерени и иззети  34 бр. патрони, калибър 9 мм, които е трябвало да бъдат отнети в полза на държавата след присъда по предходно дело срещу него.

Присъдата на ВОСВарненски Окръжен съд  може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативен съд Варна в 15-дневен срок.