Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Окръжен съд Варна одобри две споразумения за прекратяване на наказателното производство срещу 29-годишния Свилен Петров и 26-годишния Дилян Петров. Двамата братя се отказаха от съдебното разглеждане на делото по общия ред.

С подписването на споразумение с Окръжна прокуратура Варна Свилен Петров се призна за виновен за това, че на 25.02.2016 г., в гр. Варна, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана с общо нетно тегло 4,50 грама, на обща стойност 26,46 лева. За това престъпление мъжът приема да изтърпи наказание „лишаване от свобода" за срок от 1 година и 2 месеца, отложено с изпитателен срок от 3 години. Съгласно споразумението е определена и пробационна мярка „задължителни периодични срещи с пробационен служител" за времето на изпитателния срок.

Дилян Петров се призна за виновен за това, че на същата дата, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана с общо нетно тегло 118 грама, с различно съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол, на обща стойност 693,66 лева.

26-годишният мъж подписа споразумение, с което приема да изтърпи наказание „лишаване от свобода" за срок от една година, при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Съдът зачита времето, през което двамата братя са били с мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 26.02 до 5.07.2016 г.

Двете споразумения влизат в сила веднага.