Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение между Окръжната прокуратура- Варна и защитата на 24-годишния Даниел Денев, с което бе прекратено наказателното производство срещу него. Той се призна за виновен за това, че на  25.11.2015г., в гр. Варна, без надлежно разрешително, придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфетамини с различно нетно тегло и съдържание на активен компонент, на обща стойност 468,25 лева.

За това престъпление Денев ще търпи наказание „Лишаване от свобода" за срок от една година при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип. Зачита се времето на предварителното му задържане, считано от 25.11.2015г.

Днес съдът одобри и споразумението, постигнато между Окръжна прокуратура – Варна и защитата на Пламен Димитров, на 30 години, също от Варна. Той се призна за виновен за това, че на 22.02.2016г., без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфетамин, всичко на обща стойност 13 лева. По силата на постигнатото споразумение наказанието на Димитров е „Лишаване от свобода" за срок от 2  години, отложено с изпитателен срок от 4 години, както и „глоба" в размер на 5 000 лв. Спрямо 30-годишния мъж се налага и пробационна мярка - „задължителна регистрация по настоящ адрес" - два пъти седмично, за срок от 3 месеца.

И двете споразумения влизат в сила веднага.