Начало

За съда

Пресцентър

Полезно

Обяви

Контакти

Новини
Окръжен съд Варна

Официални имейли на Окръжен съд Варна:

Документи, които не са изпратени на официалните имейли на съда, не се считат за редовно подадени!

Варненският окръжен съд одобри споразумение между Окръжната прокуратура-Варна и защитата на Христо Смилов, Антонина Желязкова и Траян Гунчев, с което бе прекратено наказателното производство срещу тях.

Смилов се призна за виновен за това, че на 07.01.2016г., в гр.Варна, без надлежно разрешително, държал високорискови наркотични вещества - течност с количество 6 мл и със съдържание на метамфетамин 966 мг и два броя таблетки - всичко на обща стойност 44,48 лева. За това престъпление той прие да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 3 месеца, при първоначално строг режим, в затвор, както и глоба в размер на 2 000 лева. Съдът зачита времето, през което 30-годишният мъж е бил задържан под стража, а след това и с мярка за неотклонение „домашен арест“. Христо Смилов е от Варна и има предходни осъждания.

27-годишната Желязкова се призна за виновна за това, че на 07.01.2016г., в гр.Варна, без надлежно разрешително, придобила и държала с цел разпространение високорискови наркотични вещества - 15 таблетки MDMA („екстази“), с общо нетно тегло 3,94 грама, на обща стойност 92,50 лева. По силата на постигнатото споразумение нейното наказание е „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца, отложен с 3-годишен изпитателен срок, както и пробационна мярка – задължителни срещи с пробационен служител за срок от 1 година.

30-годишният Траян Гунчев се призна за виновен за това, че за периода от 04.01.2016г. до 08.01.2016г., в гр. Варна, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - 177 броя таблетки MDMA („екстази“) с общо нетно тегло 45,63 грама,  на обща стойност 1134,75 лева, от които на 07.01.2016г., без надлежно разрешително, разпространил на Антонина Желязкова 15  таблетки. Съгласно одобреното споразумение неговото наказание е „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 10 месеца, отложено с 3-годишен изпитателен срок и пробационна мярка - задължителни срещи с пробационен служител за срок от 1 година.

 Съдът прецени, че предложеното споразумение, постигнато между страните, не противоречи на закона и морала, и го одобри. То влиза в сила веднага.